Day 25 and 26

It is hard for me to leave Shkodër after just arriving, which I like very much from the first short Impression I got, but I decide to continue to Tirana directly the next morning.

The route goes not far along the coast and in contrast to the rest of the country, it is very flat along the sea and I make this day only 420hm and 112km until I arrive in Tirana.

I go to a fancy cafe, eat a pistachio croissant, a toast with avocado spread and nuts and drink a coffee. When I leave it is 12 o’clock and I realize that I have not eaten enough to be really full and have enough energy for the day.

A short time later I make a stop at a bakery. I buy masses of baklava and other really delicious things, eat a part right away and later get a bag with more things as a gift. The boss of the store sat unnoticed by me two tables away – thank you!

I pass many abandoned industrial ruins on this day. There is not much traffic and I arrive at 8 o’clock in Tirana. I check into the Tirana Backpacker Hostel and enjoy the young backpacker vibe.

I decide to stay another night the next morning, otherwise I would not have seen anything of the city again.

The idea to meet Christina in Greece arises and we book a flight to Kavala for her. I am happy and we want to stay for about 10 days on the island of Thassos.

later I go into the city, and at a Crepes shop I meet Mirko from Switzerland, we have a interesting conversation go later for a beer. He works and lives in North Macedonia and knew Asia quite well and also was fascinated by my trip. We later eat two more crepes.

German:

Auch wenn es mir etwas schwer fällt Shkodër, das mir vom ersten kurzen Eindruck her super gefällt, gleich wieder zu verlassen, beschliesse ich direkt am nächsten Morgen weiter nach Tirana zu fahren.

Es geht unweit der Küste entlang und im Gegensatz zum Rest des Landes, ist es entlang des Meers sehr flach und ich mache an diesem Tag nur 420hm und 112km bis ich in Tirana ankomme.

Ich gehe in ein fancy Cafe, esse ein Pistaziencroissant, einen Toast mit Avocadoaufstrich und nüssen und trinke einen Cafe. Als ich dann losfahre ist es 12 Uhr und ich merke, dass ich noch nicht genug gegessen habe um wirklich satt zu sein und genug Energie zu haben.

Kurze Zeit später mache ich eine Stop in einer Bäckerei. Ich kaufe massig Baklava und andere abartig leckere Sachen ein, esse einen Teil gleich und bekomme später eine Tüte mit weiteren Sachen geschenkt. Der Chef des Geschäfts saß von mir unbemerkt zwei Tische weiter – Danke!

Ich fahre an diesem Tag an vielen verlassenen Industrieruinen vorbei. Es gibt nicht viel Verkehr und ich komme um 20 Uhr in Tirana an. Ich Checke im Tirana Backpacker Hostel ein und geniesse den Backpacker Vibe.

Ich beschliesse am Nächsten Morgen noch eine Nacht zu bleiben, da ich sonst nichts von der Stadt gesehen hätte. 

Die Idee mich mit Christina in Griechenland zu treffen entsteht und wir buchen einen Flug nach Kavala für Sie. Ich freue mich und wir wollen für ca. 10 Tage auf der Insel Thassos bleiben.

Ich gehe später noch in die Stadt, und treffe Mirko an einem Crepes Stand einen Jungen Schweizer mit dem ich mich gut verstehe. Wir gehen später ein Bier trinken. Er arbeitet und wohnt in Nordmazedonien kannte sich ganz gut in Asien aus und war von meiner Reise fasziniert. Wir gehen später nochmal zwei weitere Crepes essen.

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